Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

DASK Sigortası

DASK Yaptırmak için Ne Gerekli? 2022

Kolay Blog DASK Yaptırmak için Ne Gerekli? 2022

Depremin yeri ve zamanı önceden bilinemez. Depremin oluşması durumunda ciddi maddi hasarlar oluşabilir. Bu hasarlar, zorunlu deprem sigortası ile en aza indirilebilir. Buna bağlı olarak pek çok kişi Dask yaptırmak için ne gerekli Konusunu araştırır. Siz de hemen buraya tıklayarak DASK sigortası edinebilirsiniz: DASK sigortası al

DASK Nedir?

Deprem, hayatın her alanını etkiler. Depremin etkileri önlenemez ancak yapılan poliçelerle depremin etkileri en aza indirilebilir. Depremden dolayı konutlarda oluşabilecek hasarı karşılayan sigortaya DASK adı verilir. DASK, halk arasında zorunlu deprem sigortası olarak da bilinir.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmak zorunludur. Konutlarına bu sigortayı yaptırmayan kişiler çeşitli yaptırımlara maruz kalabilir. Bundan dolayı sigortayı ihmal etmemek gerekiyor. Peki DASK yaptırmak için ne gerekli? İşte tüm soruların cevabı…

DASK Nedir? – DASK Türkiye

DASK Yaptırmak Önemli Midir?

Ülkemiz deprem kuşağı üzerinde bulunur. Bundan dolayı deprem tehdidi hiç bitmiyor. Olası bir deprem anında binalarda çeşitli sorunlar oluşabiliyor. Depremden sonra bunları onarmak için yüksek rakamlar ödenebiliyor. Bu rakamlara maruz kalmamak için DASK yaptırmak gerekiyor.

Zorunlu deprem sigortası sayesinde depremin olumsuz sonuçlarından en az zararla çıkılabilir. Bu da sigortanın önemini gözler önüne serer.

Zorunlu Deprem Sigortası Neleri Kapsar?

Deprem için yapılan sigortaların belli bir kapsamı vardır. Oluşturulan poliçede kapsam detaylı olarak belirlenir. Bu kapsamın dışına çıkılamaz. Zorunlu deprem sigortası kapsamında konutun duvarları, koridoru, bacası, çatıları, sahanlıkları, asansörü, taban ve tavanları teminat kapsamındadır.

Bazı kişiler konutun içerisindeki elektronik eşyaların da teminat kapsamında olduğunu düşünüyor. Ancak DASK, ev içerisindeki eşyaları kapsamıyor.

Zorunlu trafik sigortası teminat ve kapsamı içeriğini öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

https://dask.gov.tr/tr/teminat-ve-kapsami

Kolay Blog DASK Yaptırmak için Ne Gerekli? 2022
DASK Yaptırmak için Ne Gerekli? 2022

DASK Başvurusu Nereye Yapılır?

Zorunlu deprem sigortası yaptıracak olan kişiler nasıl yaptıracağını ve nereye başvuru yapacağını bilmiyor. DASK başvurusu yapabilmek için sigorta acenteleri ile görüşülmelidir. Sigorta acenteleri ile yapılan görüşmeler neticesinde kısa sürede poliçe oluşturulabiliyor.

Sigorta yaptırmak için sigorta acentesi ile yüz yüze görüşmek zorunlu değildir. Acentelerin müşteri hizmetleri aranarak da poliçeye sahip olunabilir. Ayrıca Kolay Sigorta ile online olarak hızlı ve güvenilir bir şekilde DASK başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Zorunlu Deprem Sigortasının Süresi

Bazı kişiler deprem sigortasının bir defaya mahsus olarak yaptırılması gerektiğini düşünüyor. Ancak sigortanın belli bir süresi vardır. Bu süre bittiği andan itibaren poliçe, geçersiz hale gelir. Zorunlu deprem sigortasının geçerlilik süresi 1 yıldır. 1 yıl bittiği andan itibaren yeniden sigorta yaptırmak gerekiyor.

Sigorta, otomatik olarak yenilenmez. 1 yıl bitince tekrar sigorta acenteleri ile görüşüp sigortayı yenilemek gerekir. Sigorta yenileme işlemleri için de bazı evraklara ihtiyaç duyulur.

DASK Başvuru Belgeleri Nelerdir

İlk olarak DASK yaptırmak için ne gerekli? sorusunun cevabını verelim. Deprem sigortası yaptırabilmek için bazı belgelere ihtiyaç duyulur. Bu belgeler olmadan poliçe oluşturulamaz. Bundan dolayı belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir. Gereken belgelerden bazıları:

  • •Sigorta yaptıracak kişinin iletişim bilgilerinin olduğu bilgilendirme kağıdı,
  • •Başvuru formu,
  • •Sigorta yapılacak binanın bilgilerinin yer aldığı bilgilendirme kağıdı,

Poliçe oluşturabilmek için gereken evraklar, sigorta acentelerinden detaylı bir şekilde öğrenilebilir.

Zorunlu Deprem Sigortasının Ücreti

Deprem sigortası yaptıracak olan kişiler ödeyecekleri ücreti merak ediyor. Ancak sigorta için ödenecek ücret değişir. Evin bulunduğu bölge, bina tipi ve metrekareye bağlı olarak farklı fiyatlar oluşabilir. Deprem riskinin fazla olduğu bölgelerde sigortaya daha fazla ücret ödenir.

Poliçe için ödenecek ücreti kesin olarak öğrenebilmek için sigorta acenteleri ile görüşmek gerekiyor.

DASK Sigorta Poliçesi Nasıl Sorgulanır?

Zorunlu deprem sigortası kolay bir şekilde sorgulanabilir. Sorgulama işlemleri, sigorta acenteleri üzerinden yapılabilir. Sorgulama işlemi ile poliçe bilgileri, teminatlar ve kalan süre detaylı bir şekilde görülebilir. Ancak poliçenin sorgulanabilmesi için DASK poliçe numarasına ihtiyaç duyulabilir.

Poliçe numarasını bilmeyen kişilere sigorta acentelerinde çalışan kişiler yardımcı olabilir. Poliçe numarası hala da bulunamazsa T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabilir.

DASK Hasar İhbarı Nasıl Yapılır?
DASK Hasar İhbarı – DASK Türkiye

Sıkça Sorulan Sorular


DASK yaptırmak için tapu gerekli mi?

DASK yaptırmak için tapu gerekli mi?


E-Devletten DASK yapılır mı?

Hayır, E-Devlet üzerinden DASK yapılamaz.


DASK online yapılır mı?

Evet, DASK işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu süreç için Kolay Sigorta yanınızda.


Deprem sigortası zorunlu mu?

Evet, T.C. yasalarına göre deprem sigortası yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır.

Bu yazımızda başta DASK yaptırmak için ne gerekli? sorusunun cevabı olmak üzere DASK ile alakalı genel bilgileri sizlere aktardık. Tüm DASK kategorisinde yazdığımız yazılar için buraya tıklayabilirsiniz.

Benzer Gönderiler
DASK Sigortası

DASK Hangi Hasarları Öder? 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir