Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

Konut Sigortası

Konut Sigortası Poliçesi Nasıl Olmalıdır? 2022

Kolay Blog Konut Sigortası Poliçesi Nasıl Olmalıdır? 2022

Konut sigortası poliçesi konut ve içerisindeki tüm eşyaların meydana gelecek hasarlara karşı korunmasını sağlar. Sigorta şirketleri konutlar için farklı seçenekler sunuyor. Konut sigortası poliçelerinde konut sahiplerine karşılaşılabilecek risk durumlarına göre teklif sunuyor ve içerik üzerinden fiyatlandırma yapıyor. Konut sigortaları, evde bulunan tüm eşyaları her türlü hasara karşı teminat içermelidir.

Siz de hemen konut sigortanızı yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Konut Sigortası

Konut sigortası hem konutu hem de içerisinde bulunan eşyaları, deprem, su baskını, yangın, hırsızlık gibi risklere karşı korur. Ev sigortası ismiyle de bilinir ve özel sigorta olduğu için isteyen konut sahipleri yaptırabiliyor.

Çeşitli riskler sonucu oluşacak hasarların sigorta tarafından karşılanması için yaptırılır. İsteğe bağlı sigorta türü olduğu için isteyen kiracılar da konut sigortası yaptırabiliyor. Sigorta yaptıran kişi karşılaşılan zararlarda sigortadan faydalanabiliyor.

Konut Sigortası Poliçesi Neleri Kapsıyor?

Konut sigortası yaptırmak isteyenler, birden fazla sigorta şirketi ile görüşerek teklif alabilir. Konut sigortası kapsamına şunlar girebiliyor.

  • Hırsızlık,
  • Yangın,
  • Sel baskını,
  • Deprem,
  • Doğal afet zararları,

Sigorta şirketleri ana teminatların yanı sıra ek teminatlarda sunuyor. Poliçe fiyatları ek teminatlara göre değişiyor.

Konut Sigortası Ana Teminatları

Konut sigortası yapan şirketler, konutların bulundukları konumlara, yapı özelliklerine göre ana teminat seçeneklerini hazırlıyor. Ana teminatlar içerisinde, yangın ve hırsızlık yer alıyor. Sigortalılar isterlerse evde bulunan her eşya için ayrı teminat oluşturabiliyor. Ana teminat olarak belirlenen risklerin eşyalara verdiği zararlar karşılanıyor.

Konut Sigortası Ek Teminatları

Konut sigortalarında poliçe kapsamını genişletmek için ek teminatlar kullanılıyor. Çeşitli risklere karşı eşyaları güvence altına almak için ek teminatlar şu seçeneklerden oluşabiliyor.

  • Hırsızlık,
  • Cam kırılması,
  • Terör olayları,
  • Toplumsal olaylar,
  • Su basması,
  • Araba çarpması,
  • Duman,

Ek teminat kapsamları çok geniştir ve ödenecek teminat miktarına göre artırılabiliyor.

Konut Sigorta Şirketi Seçimi

Konut sigortası yaptırmak isteyenler poliçenin nasıl olması gerektiğini araştırırken sigorta şirketinin de doğru seçilmesi önemlidir. Herhangi bir zarar ile karşılaşıldığında, zararların en kısa sürede eksiksiz ödemesi yapabilmelidir. Bunun için bilinen ünlü sigorta şirketlerinin tercih edilmesi önem taşıyor. Konut sigortası özeldir ve istenilen süre kadar yaptırabiliyor.

Elektronik Eşyalar Konut Sigortası Kapsamına Girer mi?

Konut sigortası yaptırırken ek teminatların iyi belirlenmesi gerekiyor. Elektronik eşyaların bozulması ya da kırılması gibi durumlar poliçede belirtildiğinde meydana gelen hasar sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Konut sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisidir ve konutta bulunan elektronik eşyaların türü, marka ve modeli detaylı olarak belirtilmelidir.

Kolay Blog Konut Sigortası Poliçesi Nasıl Olmalıdır? 2022
Konut Sigortası Poliçesi Nasıl Olmalıdır? 2022

Su Sızıntıları Konut Sigortası Tarafından Ödeniyor mu?

Konutlarda en çok karşılaşılan sorunlardan birisi alt kata su sızıntısının meydana gelmesidir. Konut sahibi ya da kiracı konut sigortası yaptırdığında komşu sorumluluk teminatını poliçeye eklettiğinde, su sızıntısı sorunlarının tamir masraflarının karşılanmasını sağlayabiliyor. Sigorta şirketleri, konutta meydana gelen hasarların karşılanabilmesi için poliçede teminat olarak belirtilmiş olmasını istiyor.

Çatı Akması Konut Sigortası Kapsamında mı?

Sigorta şirketleri, konut sigortası ile ilgili tüm teminat seçeneklerini sigorta yaptırmak isteyenlere gösteriyor. Ana teminatlar standart sigorta ücretine tabi, ek teminatlar için ek ücretler ödeniyor. Kar ve yağmur yağdığı zaman çatı akması sorunları konut sigortası poliçesi kapsamındadır ve hasarlar sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Konut Sigortası Ücretsiz Hizmetleri Var mı?

Konut sigortası geniş kapsamlı olmalı ve bazı ücretsiz hizmet seçenekleri bulunmalıdır. Poliçe hazırlanırken, ücretsiz hizmet seçenekleri belirtilir. Bu hizmetler sigorta şirketlerine göre değişiyor. Ücretsiz hizmetler arasında, klima, kombi bakımı, petek temizliği, halı yıkama gibi seçenekler yer alıyor.

 
Konut sigortası ve ZDS iki farklı sigorta türüdür. Devlet tarafından yaptırılması zorunlu kılınan Zorunlu Deprem Sigortası’nın yerine konut sigortası geçemez. Aynı zamanda, deprem teminatı içerse dahi konutla ilgili herhangi bir yasal işlemde de konut sigortası kabul edilmez

Siz de hemen konut sigortanızı yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Benzer Gönderiler
Konut Sigortası

Konut Sigortası Zorunlu Mu? 2022 Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir