Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

Kasko Sigortası

Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?

Kolay Blog Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?

Kasko türleri, kendi içerisinde farklı kategorilere bölünmektedir. Bu yazımızda sizin için kasko türleri nedir? sorusunun cevabını verdik. Siz de bu yazımız sayesinde kasko türlerini ve aralarındaki farkları öğrenebilirsiniz. Henüz kasko yaptırmadıysanız kasko sigortası hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Kolay Blog Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?

Kasko Türleri

Kara Taşıtları Sigortası olarak özel sigorta şirketleri tarafından araç sahiplerine sunulan Kasko araç sigortası, çeşitli türlere ve farklı teminat kapsamlarına sahip olacak şekilde seçeneklere sahiptir. Araç sahiplerinin araçlarının ve sürücü olarak kendilerinin olası zararlar oluşturacak olaylara karşı güvence altına alınması amacını taşır.

Araç sahiplerine sunulan kasko türleri üç başlığa sahiptir. Bunlar;

  • Dar kasko
  • Geniş kasko
  • Tam kasko

olarak belirlenmiştir. Her kasko türünün kapsamı farklı olduğu gibi, poliçe bedelleri de buna göre değişir. Yaşamın dinamizmi içerisinde karşılaşılabilecek çok çeşitli olaylardan kaynaklanan zararların tazmini açısından, araç sahiplerinin ödeme gücü ve tercihlerine göre isteğe bağlı şekilde yaptırılabilirler. Trafik sigortası, yasal olarak zorunlu ve olası kazalarda hak sahibini hatasız olan tarafın zararlarının tazmini üzerine şekillendirilmiştir.

Dar Kasko

Dar Kasko en ekonomik poliçeye sahip olmakla birlikte, adından da anlaşılacağı gibi dar kapsama sahip bir araç sigortası türüdür. Poliçede ana teminatlar arasında bir veya birkaç tanesini güvence altına alır. Ödeme miktarının ekonomik olması nedeniyle tercih sebebi olmakla birlikte, teminat kapsamının darlığı nedeniyle en az tercih edilen kasko türüdür.

Geniş Kasko

Geniş Kasko genişletilmiş teminatlarla desteklenmiş bir araç sigortası türüdür. Bu poliçede isteğe bağlı şekilde dar sigortada bulunan teminatlara ilave teminatlar belirlenerek güvence altına alınır. İlave teminatlar da paket olarak sunulmasının yanında, tercihe bağlı olarak seçilebilir. Teminatların kapsamına göre poliçenin ödeme miktarı artar.

Tam Kasko

Tam Kasko adından da anlaşılacağı üzere, hemen her türlü olası zararlara karşı araç sahibi ve aracı güvence altına alan bir araç sigortası türüdür. Teminat kapsamının en geniş şekilde tutulmasıyla sunulan bu sigorta hizmeti, karşılaşılabilecek her olaya karşı zarar tazminini güvence altına alır. Buna göre poliçe miktarı artar ve ödemesi de buna göre yükselmiş olur. Bunun yanında en çok tercih edilen kasko türlerinden biridir.

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Kolay Blog Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?
Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?

Teminat maddelerinin değişmesine paralel olarak artan ya da azalan poliçe miktarı ödenecek kasko bedelinin hesaplanmasını sağlar. Kasko araç sigortası hesaplama sırasında, daha önce kazaya karışmış olmak, daha yüksek risk nedeniyle daha yüksek ödeme anlamına gelir. Buna göre hiç kaza yapmamış bir araç sahibi ile daha önce kazaya karışmış olan araç sahipleri, tüm kasko poliçelerinde farklı bedeller öderler.

Kapsamına göre seçenekli bir şekilde teminat maddeleri değişen kasko sigortaları, buna göre artan maliyetlere sahiptir. Bunun yanında kazalara karışmamak ve trafik kurallarına uymak konusunda araç sahiplerinin teşvik edilmesi amacıyla “Hasarsızlık İndirimi” adı altında belirli indirimler sunulur.

Benzer şekilde Trafik sigortası hesaplama sırasında da kazaya karışmış olmak ya da karışmamış olmak “Hasarsızlık indirimi” adı altında teşvik edilen bir konudur. Bu sayede trafik kurallarına hassasiyetle uyulması ve olası kazalardan kaçınılması her iki sigorta türünde teşvik edilir.

Benzer Gönderiler
Kasko Sigortası

Kasko Sigortası Kapsamı - 2022 Güncel

Kasko Sigortası

Araç Kasko Değeri Hesaplama

Kasko Sigortası

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Sigortası

Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir