Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

Trafik Sigortası

Konut Sigortası Neleri Kapsar? 2022

Kolay Blog Konut Sigortası Neleri Kapsar? 2022

Konut sigortası neleri kapsar? sorusuna yanıt arayanlar, bu sigorta tipinin ana ve ek teminatları kapsamında güvence sunduğunu bilmelidirler. Konut sigortası ana ve ek teminatları ile birlikte hem ev içi riskler sonucu hem de doğal afetler, yangın sonucu oluşabilecek hasarların karşılamasına yönelik güvence sunar. Konut sigortasının neleri kapsadığını öğrenmek için yazının devamında detaylandırılan tüm teminat konularını bilmek gerekir.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortasının ana teminatları ve ek teminatları bulunmaktadır.

Konut Sigortası Ana Teminatı Nedir?

Konut sigortası ana teminatı yangın ile oluşan hasarların karşılanması hususunu konu alır. Ana teminat olan yangın teminatı ile yıldırım veya yangın sebebiyle hasar gören eşyaların ve kotun bölümlerine dair hasarların maddi karşılıkları sigorta şirketince karşılanır.

Konut Sigortası Ek Teminatları Nelerdir?

Konut sigortasının ana teminatı, yangın teminatı iken poliçeye sigorta yaptıranın seçeceği ek teminatlar eklenebilmektedir. Ek teminat yelpazesi son derece geniş olan konut sigortaları konutları neredeyse her riske karşı güvence altına alır. Konut sigortası sözleşmesine eklenebilecek ek teminatlar ise şunlardır:

Hırsızlık ile meydana gelen hasarların karşılanması,

  • Grev, lokavt, kargaşa, terör, halk hareketleriyle oluşan kayıpların karşılanması,
  • Enflasyondan korunma,
  • Enkaz kaldırma,
  • Araba çarpması,
  • İkamet değişikliği masrafları,
  • Yardım hizmetleri,
  • Dahili su hasarları,

Tüm bu teminat tipleri sigorta yaptıranın iradesi dahilinde sigorta kapsamına eklenebilmektedir.

Kolay Blog Konut Sigortası Neleri Kapsar? 2022
Konut Sigortası Neleri Kapsar? 2022

Konut Sigortası Doğal Afet Risklerini Kapsar mı?

Konut sigortası ek teminatlar kapsamında konutu doğal afet risklerine karşın güvence altına alır. Konut sigortası yaptırarak doğal afet ile ilişkili teminatlardan yararlananlar şu hususlarda konutlarını güvence atına alırlar;

  • Sel ve su baskını halinde konutta oluşan hasarlar,
  • Yer kayması nedeniyle konut ve arazisinde gerçekleşen hasarlar,
  • Kar ağırlığına bağlı olarak konut çatısında oluşan çökme,
  • Fırtınanın sürüklediği nesnelerin konutta oluşturduğu hasarlar,
  • Deprem ve yanardağ püskürmesi ile oluşan konut hasarları (DASK’ın etkili olmadığı hasarlara yönelik güvence),

Tüm bu olaylar için konut sigortası kapsamında güvence elde edilir.

Konut Sigortası Elektronik Eşya Bozulmalarını Karşılar mı?

Konut sigortası sözleşmesine ek teminatlar arasında olan elektronik eşya teminatı eklenmiş ve sigorta primleri geciktirilmeden ödenmiş ise konuttaki elektronik eşyaların kazaya bağlı hasar görmeleri durumunda maddi kayıplar sigorta şirketince karşılanır. Bu teminat kapsamında televizyon, radyo, bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi akla gelebilecek pek çok nesne güvence altına alınır.

Alt Kata Su Sızarsa Konut Sigortası Bunu Öder mi?

Konut sigortası kapsamında malik veya komşunun sorumluluğu teminatı sözleşmeye eklenmiş ise su sızdırması ile oluşan hasarların maddi karşılıkları sigorta şirketince karşılanır. Bu ek teminattan yararlanalar üst kattan su sızması durumunda sıkıntılarını kısa sürede giderebilirler.

Konut Sigortasına Kombi Bakımı Dahil mi?

Konut sigortasına ek teminat eklemesi halinde kombi bakımı giderlerinin de sigorta şirketince karşılanması sağlanır. Örneğin kombi bakımı masraflarını takip etmek istemeyenler, sigorta şirketleri ile görüşerek bu yöndeki ek teminatı poliçeye ekleme talebi iletebilirler.

Konut Sigortasının Ücretsiz Hizmetleri Neler?

Konut sigortasının ücretsiz hizmet kapsamları sigorta şirketlerine göre değişmektedir. Poliçe kapsamınsa kombi bakımı, halı yıkama, klima bakımı, petek temizliği gibi konutu ilgilendiren pek çok hizmet alanında güvence sunan ek teminatları eklemek mümkündür.

Konut Sigortası Rutubet Masraflarını Karşılar mı?

Konut sigortası poliçenizde eğer izolasyon hasarları teminatı bulunuyorsa, hasar ardından oluşan rutubetin oluşturduğu masraflar sigorta şirketince karşılanır. Sadece rutubet değil izolasyon hasarı ile eve ulaşan kar suyunun, yağmur suyunun oluşturduğu boya badana bozulma masrafları da sigorta kapsamında karşılanır. Konut sigortası evinizi beklenmedik pek çok hasara ve riske karşı koruma altına alır.

Bu yazımızda konut sigortası neleri kapsar? sorusunun cevabını verdik. Konut sigortası ile alakalı yazmış olduğumuz tüm yazıları buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Benzer Gönderiler
Trafik Sigortası

Aracım Pert Oldu Trafik Sigorta Ne Kadar Öder? 2022

Trafik Sigortası

Trafik Kazası Sigorta Parası Ne Zaman Yatar? 2022

Trafik Sigortası

Aracın Trafik Sigortası Fiyatı Neye Göre Belirlenir? 2022

Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası Genel Şartları 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir