Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

Kasko Sigortası

Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi

Kolay Blog Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi

Neden kasko yaptırmalıyım? sorusu her tüketicinin sıklıkla düşündüğü bir sorudur ve genelde gereksiz-lüx bir harcama olarak görür. Bu yazımızda kaskonun önemi ve diğer detaylara ulaşmış olacaksınız. Siz de hemen kasko sigortası yapın ve kendinizi garantiye alın!

Kolay Blog Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi

Neden Kasko Yaptırmalıyım?

Ülkemiz trafik yasasına göre, trafikte bulunan tüm araçların zorunlu trafik sigortası yaptırması yasal olarak mecburidir. Diğer bir anlatımla sigortası olmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Sigortasız bir şekilde trafiğe çıkan araçlar cezai yaptırımlarla karşı karşıya gelirler. Buna karşın Kasko araç sigortası yasal açıdan zorunlu bir sigorta türü değildir. Araç sahibinin isteğine bağlı olarak yaptırılan Kasko, kara taşıtları sigortasının kısaltması olarak kullanılır.

Zaten Trafik Sigortası Yaptırdım, Neden Kasko Yaptırmalıyım?

Trafik sigortasının yasal açıdan zorunlu olması, olası kazalarda, kazaya karışan araç sahibinin karşı tarafa verdiği maddi ve fiziksel hasarların güvence altına alınması nedeniyledir. Bu sayede hatalı tarafın karşı tarafa verdiği tüm hasarlar maddi olarak tazmin edilir. Bu sigorta türünde araç sahibinin zararları güvence altında değildir.

Yaşam dinamizmi içerisinde çeşitli tehlikelerle her an karşı karşıya olmamız, özellikle araç sahiplerinin daha büyük risk altında olması anlamına da gelir. Kasko sigorta türü olarak, kaza, yangın, hırsızlık, deprem gibi doğal afetlere karşı teminat sağlayan geniş çerçeveli bir sigortadır. Yüksek maddi değere sahip olan otomobillerin, herhangi bir sebeple zarar görmesi, kaza sırasında araç sahibinin fiziksel zarar görmesi gibi durumlarda Kasko poliçesinde yer alan maddelerdir. Buna göre araç sahiplerinin araçlarını ve kendilerini güvence altına alabildikleri isteğe bağlı bir sigorta türüdür.

Kolay Blog Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi
Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi

Trafik Sigortası mı Kasko mu?

Zorunlu trafik Sigortasının adından da anlaşılacağı üzere yaptırılması yasal açıdan zorunlu bir sigorta türüdür. Bunun yanında araç sahibinin karıştığı kazalarda, hatalı olduğunda karşı tarafın zararlarının tazmin edilmesini güvence altına alacak kapsama sahiptir. Kasko isteğe bağlı bir sigorta olmakla birlikte, araç sahibinin karıştığı kazalarda kendisi ile birlikte aracının aldığı zararların güvence altına alınması sağlanır. Yanı sıra hırsızlık, yangın, doğal afetler ve benzeri olmak üzere bu güvence kapsamı, yine isteğe bağlı şekilde genişletilebilir. Kasko araç sigortası hesaplama, bu teminat kapsamına göre gerçekleştirilir.

Bu sayede olası tüm beklenmedik durumlara karşı aracınızla birlikte araç sahibinin olası maddi zararları güvence altına alınabilir. Gündelik yaşamın risklerine karşı güvence oluşturmasıyla büyük önem taşıyan bir sigorta türüdür. Her araç sahibinin Zorunlu trafik sigortasıyla birlikte kasko yaptırması tavsiye edilen yaklaşım türüdür.

Trafik Sigortası Poliçesi Nasıl Hesaplanır?

Kasko kapsamı belirlenerek, buna göre poliçe ve ödeme miktarı belirlenen bir sigorta türüdür. Zorunlu Trafik Sigortası Hesaplama, yasal olarak belirlenmiş, aracın yaşı ve türüne göre değişen yıllık poliçe miktarlarına sahiptir. Bununla birlikte daha önce kazaya karışmış olmak ve karışmamış olmak, her iki sigorta türü için “Hasarsızlık İndirimi” adı altında teşvikle ödüllendirilir. Kazaya karışmamış araç sürücüleri her iki sigortayı yaptırırken hasarsızlık indirimi adı altında daha düşük poliçe bedeli öderler. Buna karşın bir veya daha fazla kazaya karışmış araç sahipleri, yıllık poliçe ödemesi yaparken daha yüksek risk sebebiyle daha yüksek poliçe bedeli öderler.

Benzer Gönderiler
Kasko Sigortası

Kasko Sigortası Kapsamı - 2022 Güncel

Kasko Sigortası

Araç Kasko Değeri Hesaplama

Kasko Sigortası

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Sigortası

Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir