Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

Kasko Sigortası

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kolay Blog Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Araç sahibi olmak ve trafikte araç kullanmak başlı başına bir riskin alınması anlamına da gelir. Çağımız için vazgeçilmez ulaşım araçları olan kara taşıtları, aynı zamanda oluşturduğu trafik nedeniyle kaza riskinin artması durumuna neden olur. Bu sebeple yasal açıdan zorunlu trafik sigortası, tüm araçların trafiğe çıkabilmesi için zaruridir. Bunun yanında isteğe bağlı Kara taşıtları sigortası olan Kasko araç sigortası, araç sahibinin ve aracının kazalara karşı güvence altına alınmasını sağlayan bir sigorta türüdür.

Kolay Blog Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko teminat kapsamı genişleyebilen alternatif türleriyle daha ekonomik ödeme ve buna göre daha dar kapsamlı teminatları araç sahiplerine sunar. Teminatlara bağlı olarak değişen yıllık sigorta poliçesi maliyetinde, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmiş bir değerleme listesi örnek alınarak araç türüne göre değer belirlemesi yapılır.

Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Kasko araç sigortası hesaplama sırasında, araç sahibinin poliçe yılı boyunca hiç kazaya karışmamış olması nedeniyle hak kazandığı bir indirim türüdür. Sigorta şirketlerine göre değişen poliçe miktarlarında değişmeyen tek konu hasarsızlık indirimi ve oranlarıdır. 12 aydan oluşan poliçe dönemi boyunca kazaya karışmamış olmakla %30 oranında yeni poliçe yılı indirimine hak kazanılır.

İkinci 12 yıllık dönem içerisinde de kazaya karışmamış olmakla araç sahibi yeni poliçe döneminde % %40 oranında indirim hakkına sahip olur. Takip eden 3. 12 aylık dönemde de kazaya karışmamış olmakla, yeni poliçe döneminde %50 oranında indirime hak kazanılır. Aynı araç 4. 12 aylık poliçe dönemini de kazaya karışmadan geçirdiğinde indirim oranı %60 ve hatta bazı sigorta şirketlerinin sunduğu avantajlarla %65 oranına kadar indirim oluşmasını sağlayan bir avantaj oluşturur.

Hasarsızlık İndirimi Ne İşe Yarar?

Trafik kurallarına uyulması ve kazalardan olabildiğince uzak durulmasını teşvik amacıyla, riskin azalmasına paralel olarak indirimin artması formülü, tüm sigorta şirketleri tarafından başvurulan bir yöntemdir. Kasko araç sigortasında Hasarsızlık indirimi olduğu gibi, Zorunlu trafik sigortası hesaplama sırasında da hasarsızlık indirimi söz konusudur.

Bunun yanında bir ya da daha fazla kazaya karışan araçların, hiç kazaya karışmamış araçlara karşı oluşturduğu riskin büyüklüğü, ters orantıyla kaza yapmamış araçların daha az prim ödemesi formülünün oluşmasına neden olur. Diğer bir anlatımla sürekli kaza yapan bir araç sahibi ile, hiç kaza yapmamış araç sahibi aynı risk oranıyla değerlendirilmez.

Hasarsızlık İndirimi Hakkını Bozmayan Durumlar Nelerdir?

Bazı elde olmayan sebeplerle karşılaşılan durumlar, Hasarsızlık İndirimi hakkının kazanılmasına engel teşkil etmezler. Buna göre cam kırılması, otomobil teybinin çalınması, ufak onarımlarla giderilebilen hasarlar, kazada karşı tarafın 8/8 kusurlu olması hallerinde, hasarsızlık indirimi hakkı kaybedilmez. Şirketlerin hazırladığı kasko ürünleri, araç sahiplerine farklı avantajlar ve haklar tanırlar. Bu haklar arasında ufak farklılıklar olsa da, hasarsızlık indirimi ile kullanıcıya sunulan avantajlar genellikle değişmez. Kasko yaptırmadan önce sizin için en fazla avantajı sağlayan sigorta şirketini araştırmanızı öneririz.

Benzer Gönderiler
Kasko Sigortası

Kasko Sigortası Kapsamı - 2022 Güncel

Kasko Sigortası

Araç Kasko Değeri Hesaplama

Kasko Sigortası

Kasko Türleri Nedir? Aralarındaki Fark Nelerdir?

Kasko Sigortası

Neden Kasko Yaptırmalıyım? Kaskonun Önemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir