İçindekiler
Merhaba Kolay Sigorta takipçileri. Bu yazımızda cep telefonu sigortası neleri kapsar? sorusuna cevap vereceğiz.
Telefonunuzun herhangi bir kaza durumunda zarar görmesi, arızalanması ya da telefonunuzun çalınması gibi durumlara karşı telefonunuzu güvence altına alan bir sigorta türüne verilen addır.
Yeni aldığınız telefonlarınızın garantisinin olması, kırılmaz cam taktırmak ya da telefonunuza kılıf takmak, telefonunuzu korumak için alınmış yeterli bir önlem değildir. Eğer telefonunuzun başına garanti kapsamının dışında bir hasar gelirse, işte o zaman bu durum kullanıcı hatası sayılır ve oluşan masrafları siz üstlenmek zorunda kalırsınız.
Cep telefonu sigortası yaptırdığınız taktirde telefon sigortası, garantinin kapsamadığı hasarları da kapsayarak sizin yerinize ödeme yapar. Peki cep telefonu sigortası neleri kapsar? İşte tüm detaylar…
Cep Telefonu Sigortasın Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Cep telefonu sigortası hem 2. el telefonlar hem de sıfır telefonlar için geçerlidir. Telefon sigortası bir yıllıktır ve yıllık ücretlendirilir.
Cep telefonu sigortasının fiyatı, cep telefonunun fiyatı üzerinden ile oranında bir fiyat belirlenip hesaplanır. Bu yüzden de sabit bir sigorta fiyatı bulunmuyor.
Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsar?
Çarpma, düşme, kırılma, kaza sonucu oluşmuş hasar, kısa devre ve yüksek voltaj, telefonun çalınması, telefonun sıvı maddeyle temas etmesi, deprem hariç yaşanan doğal afetler, yıldırım isabet etmesi gibi hasarları cep telefonu sigortası kapsar.
Cep Telefonu Sigortasının Avantajları Nelerdir?
Cep telefonu sigorta avantajları şunlardır:
- Garantiye dâhil olarak teknik destek sağlar.
- Ücretsiz ulaştırma desteği verir.
Ürünün kullanılamayacak şekilde hasar alması halinde ve ikamesinin gerekli olması halinde, hasar aldığı telefonuna eşdeğer bir cihaz ile ikame edilir.
Cep Telefonu Sigortasının Kapsamadığı Durumlar Nelerdir?
- Telefon sigortası aşağıdaki durumları kapsamamaktadır:
- Kişinin telefonunu bilerek kaybedip unutması veya telefonu elinden düşürmesi gibi dalgınlık halinde meydana gelen hasarları kapsamaz.
- Pazar, çarşı, alışveriş merkezi, hastane, metro, sinema salonu gibi kamusal bir alanda gerçekleşen hırsızlık olaylarını sigorta kapsamaz.
- Telefona gelen sıvı teması, telefon sahibi dışında 18 yaşının altında bir kişi tarafından gerçekleştirildiyse bu da sigorta tarafından karşılanmaz.
- Şarj aleti, batarya, hafıza kartı gibi ürünlerin hatalı bir şekilde kullanılmasının sonucunda oluşan hasarlar da sigortayı kapsamaz.
Yukarıda belirttiğimiz maddeler telefon sigorta şirketlerine göre değişiklikler gösterebilen durumlardır.
Cep Telefonu Sigortası Nerelerden Yaptırılabilir?
Sigorta şuralardan yaptırılabilir:
- GSM operatör firmalarından,
- İnternette bulunan cep telefonu sigorta firmalarından,
- Telefonu satın aldığınız firmalardan,
- Evinize en yakın sigorta şirketlerinden,
- Teknolojik ürünler satan firmalardan
Telefon sigortası yaptırabilirsiniz.
Cep Telefonu Sigortası Kaç Seneliktir?
Cep telefonunuzun sigortası 1 seneliktir. 1 sene sonra tekrar sigorta yaptırmanız gerekmektedir.
Cep Telefonu Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler Nelerdir?
Oluşan ya da oluşabilecek hasarlara karşılık poliçe kapsamı ve limiti sigorta şirketlerince birbirlerinden farklılık gösterir fakat aşağıda belirtilen maddelere dikkat edebilirsiniz.
Ortalama olarak iki onarım ve tam bir kayıp- çalıntı hakkı verilir. Satın almış olduğunuz telefonunuza ait sigorta senedi ve üzerinde seri numarası yazılı olan ambalajı sigorta bitene kadar atmamak olası durumlarda işinize yarayabilir.
Cep telefonu sigortası yaptırmadan önce, bütün sigorta şirketlerinin poliçelerini iyice okuyup araştırmak da gerekir. Garantisi biten cep telefonunuzun garantisini üstlenme, yazılım güncellemesi, cihaz kurulumu ve destek gibi müşterilere güzel hizmetler sunan bazı sigorta şirketleri de bulunmaktadır. Telefon sigortası yaptırmak isteyenler bahsettiğimiz hizmetleri içinde kapsayan sigorta şirketlerini seçmelidir.
Cep Telefonunuz Tam Hasar Aldığı Zaman Ne Olur?
Cep telefonunuzun tam hasar alması durumunda, telefon sahibine nakit olarak ödeme yapılır. Fakat poliçede muafiyetlere de dikkat etmeniz gereklidir. Yapılacak olan ödemeye sigorta bedeli üzerinden 0 muafiyet uygulanır.
Bu yazımızda cep telefonu sigortası neleri kapsar sorusuna detaylı cevap verdik. Tüm cep telefonu sigortası ile alakalı yazılarımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210616-3.htm