Siz de Kolay Sigorta ile 20+ firmadan anında teklif alın!

Sağlık Sigortası

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? 2022

Kolay Blog Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? 2022

Özel sağlık sigortası neleri kapsar? Eğer bir sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız muhtemelen aklınıza ilk olarak bu soru gelmiştir. Biz de bu yazımızda size özel sağlık sigortası neleri kapsar detaylı bir şekilde aktaracağız.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası kişinin isteğine bağlı olarak belli anlaşma dahilinde yapılır. Herhangi bir beklenmedik hastalık sonucunda özel sağlık sigortası hizmetinden yararlanarak daha iyi bir hastane de tedavi olmanızı sağlar. Aynı zamanda özel sağlık sigortası yaptırdığınız zaman belki hastaneler de ve branşlar da geçerli olduğu için herhangi bir ücret ödemenize de gerek kalmaz.

Siz de hemen tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için buraya tıklayın ve en uygun fiyat teklifini alın!

Genelde özel sağlık sigortası yaptırmak herkesin tercih ettiği bir durumdur. Ancak sigorta ücretleri biraz fazla olabiliyor. Her firma da bu ücret değiştiği için bütün sağlık firmalarını araştırıp tercih etmek daha fazla avantaj sağlar.

Özel Sağlık Sigortası Avantajları

Özel sağlık sigortasının kişi için birçok avantajı bulunuyor. Hem ayakta hem de yatarak tedavi de birçok hastalığı karşılar. Sağlık sigortası yaptırırken mutlaka teminatınızı öğrenerek yaptırmanız gerekiyor. Genelde her özel sağlık sigortası yapan firmalar da teminat da farklı olabiliyor.

Yatarak tedavi sırasında cerrahi müdahale edilen her ameliyat türünü genelde özel sağlık sigortaları karşılar. Yoğun bakım giderleri, yurt dışında yapılan tedaviler, doğum, ambulans hizmeti, kemoterapi, rehabilitasyon gibi daha birçok yatarak tedavi yöntemlerini karşılar. Bu nedenle özel sağlık sigortası tercih edilir.

Özel Sağlık Sigortasında Ayakta Tedavi

Ayakta tedavi yöntemi herhangi bir hastalık geçirdiğiniz zaman yatışı yapılmayan hastalık için yapılan tedavi yöntemidir. Ayakta tedavi de doktor muayenesi, tanı ve tedavisi kapsanır. Hastalıkla ilgili bir teşhis konulduğu zaman direkt özel sağlık sigortası tarafından ödeme yapılır. Aynı zamanda hastalık esnasında verilen ilaçlar da özel sağlık sigortası tarafından karşılanmış olur.

Kolay Blog Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? 2022
Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? 2022

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı sağlık sigortası özel sağlık sigortasının içerisinden bulunan bir kapsamdır. Sigortalı olan kişiler tamamlayıcı yaptırdığı zaman hastaneler de yaptırdığı tanı ve tedaviler için ek bir masraf ödemesi de yapmaz.

Çok yüksek tutarda olan tedaviler için genelde tamamlayıcı sağlık sigortası önerilir. Aynı zamanda tedavi masrafları çok fazla ise sigortanız sadece bir kısmını da karşılıyor olabilir. Bu nedenle özel sağlık sigortası yanında mutlaka tamamlayıcı yaptırmak da fayda var.

Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Özel sağlık sigortası yaptırmak için firmalarla görüşmeniz gerekiyor. Özel sağlık sigortası yaparken firma tercihi genelde teminata göre yapılır. Teminat da ne kadar fazla kapsam olursa ücretler de o kadar fazla olabilir. Ancak özel sağlık sigortası için aile sigortası da yaptırmanız mümkün. Genelde anne, baba ve çocuk kapsamı olduğu zaman fiyatlar da daha uygun olabiliyor. Bu nedenle özel sağlık sigortası için bu gibi firmaları araştırmak önemlidir.

Özel Sağlıkta Doğum Teminatı

Özel sağlık sigortası yaptırırken genelde birçok şeyi kapsar. Ancak doğum teminatı her özel sağlık sigortasında olmaz. Özellikle şirketlerin yapmış olduğu özel sigortalar da olmadığı için ekstra yaptırmak gerekiyor. Bunun için anlaşmış olduğunuz firmaya ayrıca doğum teminatı yaptırmak istediğinizi beyan ederseniz ödeme miktarı da ona göre belirlenir.

Özel Sağlık Sigortası Fiyat Belirleme

Özel sağlık sigortası aylık ne kadar sorusu her özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişinin aklına gelen ilk sorudur. Özel sağlık sigortası için fiyat belirlemesi yapılırken ek teminatlara göre belirlenir. Aynı zamanda yaş, cinsiyet ve daha önce geçirilin hastalıklar da fiyat belirleme de önemli bir unsurdur. Ayrıca daha önce geçirilen hastalıkları genelde özel sağlık sigortaları karşılamaz. Firmalara sigorta yaptırırken mutlaka bu konuda da bilgi almak gerekiyor.

Özel Sağlık Sigortası Herkes Yaptırabilir mi?

Özel sağlık sigortasını genelde devlet hastanelerinde randevu ile uğraşmak istemeyen hastalar daha sık yaptırır. Özel sağlık sigortası hemen hemen her hastanede geçer. Bu nedenle herkes rahatlıkla özel sağlık sigortası yaptırabilir.

Özel sağlık sigortaları yönetmeliğine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/10/20131023-1.htm

Bu yazımızda özel sağlık sigortası hakkında tüm merak edilen sorulara cevap sunduk. Sağlık sigortası ile alakalı yazdığımız tüm blog yazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu tarz bilgilendirici blog yazılarının devamı için Kolay Blog’u takipte kalmaya unutmayın!

Benzer Gönderiler
Sağlık Sigortası

Bireysel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır? 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir